Wednesday, April 23, 2014

My favorite mac lipsticks - swatches and comparisons


Dok se sa nestrpljenjem čeka otvaranje Mac-a u Beogradu, delim sa vama listu mojih omiljenih Mac karmina. Za sve važi da su jako pigmentovani, dugotrajni i mirišu na vanilu, barem u pakovanju, ne toliko kada se nanesu. Iako su jako dobri karmini mislim da ih najviše volim zbog njihovih naziva i pakovanja jer ima dobrih karmina i za petinu cene, ali koliko je bolje imati svoju signature nijansu koja se zove Lady Danger, a ne recimo F211. Moj top 5 bi glasio: Morange, Violleta, Up the Amp, Ruby Woo i Hang-Up, ali na slikama imate i Mediu i Russian red radi uporedjivanja. Takođe uz svaku nijansu vam prilažem par alternativa jako dostupnih brendova, ne baš duplikata, ali sličnih.


Morange (amplified)

Ah morange, moj apsolutni favorit. Ako volite narandžaste karmine onda je ovaj baš za vas. Mac ga najbolje opisuje kao loudmouth orange, a njegov finiš amplified creme znači da je jako pigmentovan. Može se blago naneti kao stain, a takođe se lako postiže i taj pigmentovan neonski izgled. Karmini koji su mi delovali kao da mogu biti slični su don juan 509 koji se slaže po finišu i golden rose 67 koji je sličnijeg tona ali nije neonac.

Don Juan 509 - Mac Morange - Golden rose 67


Violetta (amplified)

Violleta je jako pigmentovan ljubičasti karmin sa sitnim plavim šimerom što mu daje frost finiš. Specifična je boja i jedini slični karmin koji imam, za koji sam smatrala da će biti duplikat zbog tog sitnog šimera koji oba imaju je golden rose 58, ali je dosta svetliji. 


Up the amp (amplified creme)

Up the amp je takođe jako pigmentovan karmin kremaste teksture (primećujete da volim amplified karmine :). Na njega sam naletela tokom svoje večite potrage za savršenim lila karminom i koristim ga kao svakodnevni karmin jer nisam fan neutralnih boja kože i sl. Mac ga opisuje kao lavender violet, ali ja mislim da je on jedan od onih karmina koji izgleda na svakome drugačije, tek kad ga probate videćete da li na vašem licu više vuče na lila ili roze.

Mac Violleta- Golden rose 58 - Mac Up the Amp
Ruby Woo (retro matte)
Ruby Woo, savršena crvena sa plavim podtonom, odlična za blede devojke. Imajte na umu da je jako, jako, jako suv, ako niste navikli na mat karmine, ovo definitivno nije karmin da isprobate taj finiš. Iako su mu i boja i tekstura specifični, mislim da su dobre alternative golden rose 65, prava retro crvena boja malo sjajnijeg finiša i Kate Moss Rimmel 111.

     

Russian red (matte)

Russian red je takođe mat crvena sa plavim podtonom, ali za razliku od Ruby Woo je tamniji i manje suv i mnogo prijatniji na usnama. Za razliku od Ruby nije toliko specifična boja i mislim da su Golden Rose 120 i Nyx Alabama dobri duplikati za njega, s tim što je Alabama mat, a GR 120 ima malo sjajniji finiš.

Golden Rose 120 - Kate Moss Rimmel 01 - Nyx matte alabama - Mac Russian red - Mac Ruby Woo - Golden Rose 65 - Kate Moss Rimmel 111


Media (satin)

Media je po Mac-u intezivno crvenkasto ljubičasta nijansa, satin finiša. Po boji je jako sličan kao Hang-up, po meni jedina razlika je u teksturi jer Hang-up kao cremesheen se može naneti da izgleda gotovo prozirno i da vam da malo boje ako ne želite mnogo šminke na licu taj dan, a može se postići i potpuno prekrivanje i intenzivna boja. Boje koje sam uporedila sa Mediom su mi delovale jako slično u ambalaži ali ne toliko kada se nanesu. Avonov karmin Very berry je skoro identičan Hang-up s tim što se njegova boja ne može nadograditi dodatnim nanošenjem.


Hang-up (cremesheen)

Don Juan 203 - Golden Rose 124 - Mac Media - Mac Hang up - Avon Very berry 

Koji su vaši Mac favoriti? Šta prvo planirate da pazarite?


No comments:

Post a Comment