Saturday, March 28, 2015

My Hair Lately - Crazy Color Lavender and Hot Purple

Da... posle duže pauze, opet sam se vratila :) Za prvi post ove godine, pričamo o mojoj omiljenoj temi - kosi tj. farbanju. U ovom postu možete videti kako izgledaju Crazy Color farbe u nijansi Lavender i Hot Purple

Dakle u novembru prošle godine sam započela prelazak iz neonske zelene u lila kosu. U prošlosti sam već imala roze kosu i razne nijanse ljubičaste, ali nikada lila i nisam ni bila svesna koliko će biti teško izvući željenu boju na moju prirodno crnu kosu sa jakim narandžastim pigmentom. Ali ako ne uspeš iz prve nastavi da pokušavaš :) kad bih samo bila tako odlučna i u drugim aspektima života ;)

Pored raznih kombinacija farbi koje sam isprobala u međuvremenu najviše sam nade polagala u Directions Lilac nijansu, jer je jedina nama dostupna odmah iz bočice lila boja, ali posle upornih 3 farbanja njom sam shvatila da za nju treba mnogo svetlija kosa od moje. Ja naravno uvek izblajham kosu kada prelazim u svetliju nijansu, ali nikada ne držim blanš na kosi duže od 15-20 minuta i za to vreme mogu da je izbledim do neke plavo žute boje, čak i kad bih ga držala duže ne bih došla do bele kose i nema potrebe da je dodatno oštećujem. Takva podloga mi se do sada pokazala kao dobra za sve boje koje sam imala na kosi, ali sa lila nije htelo. Tako da mislim da bi sa njom imali uspeha ako ste prirodno plavi ili možete da pri posvetljivanju izgubite žuti pigment u kosi, meni nije uspelo ni toniranje kose ni ljubičasti šampon. Mada lično ne bih ni preporučila Directions farbe jer po mom iskustvu imaju najmanju postojanost od svega što sam probala. 

Crazy Color Lavender


Od skoro Alexandar-Cosmetics je u svoju ponudu uvrstio i Crazy Color farbe koje su dosta zastupljene i hvaljene na netu pa sam naravno odmah morala da probam i njih. Prvo sam šansu dala Lavender nijansi jer posle iskustva sa Directions pastelnom bojom nisam htela ni da pokušavam sa nijansama kao što je Marsmallow iako me je ona najviše privlačila. Ofarbala sam se tako što sam celu bočicu od 100 ml stavila na kosu bez imalo balzama koji obično dodajem u ovakve farbe jer se stavljaju na mokru kosu i kako vam se suši kosa dok se farbate suši se i farba sa njom i sve je teže raznositi je po kosi, ali ove farbe su gelaste strukture i bila je laka za nanošenje. Boja se lepo i izjednačeno primila, ali već posle prvog pranja kose počeli su da izbijaju crveni i žuti tonovi, tako da sam morala da otpišem i ovu nijansu i ostavim je onima sa svetlijom kosom. 

Crazy Color Hot Purple


I to nas dovodi do današnjeg dana kada sam napokon zadovoljna sa svojom kosom. Boja koja se ispostavila da mi najviše odgovara je Hot Purple, zato što je ljubičasta sa dosta plave u sebi. Sama po sebi farba je tamna, ali sam je ja pri farbanju dosta razblažila da bi bila što bliža toj nekoj lila nijansi na koju sam ciljala. Iskoristila sam trećinu bočice (~30 ml) i pomešala sa 150 ml balzama i držala na kosi oko 2.5 sata i voila uspeh napokon :) Boja se držala na kosi 3 nedelje (što je u mom slučaju oko 5 pranja) pre potrebe za ponovnim farbanjem, što je super s obzirom koliko sam je razblažila, a i stvar sa ovakvim farbama je da što se češće farbate u istu boju biće sve postojanija. 


Nadam se da je ovaj post bio koristan, pogotovo ako planirate farbanje u ovakve nijanse.


Do sledećeg posta :*

No comments:

Post a Comment